Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Grunden klar

17 november 2013

Grunden blev klar i fredags. Torsdag eftermiddag hade bi byggstartmöte och fick veta att huset kommer redan på tisdag. Vi undrade om man verkligen skulle hinna bli klara med grunden tills dess och hade inte heller hört något från vår KA att han gjort kontrollerna inför gjutning. Vi ringde KA på fredagen och fick veta att han inte hört något från grundföretaget. Sökte så Villagrunder men kom bara till en telefonsvarare. Fick sedan ett SMS att grunden redan var gjuten.

Det verkar ha blivit någon miss i kommunikationen mellan Villagrunder och KA. När vi hade byggmöte på kommunen tog bygghandläggaren upp att KA skulle göra kontroll innan gjutning skedde och det står också i vår kontrollplan. KA ringde grundföretaget och bad dem meddela när de kommit så långt med sitt arbete att han skulle kunna göra sin kontroll. Så har inte skett och det går inte att vrida klockan tillbaka. Vi får bara hoppas att allt är som det skall. Det är otroligt hur snabbt man kan sätta upp ett hus när grunden väl är klar. Förr behövde grunden stå och torka ett par månader men nu räcker det med några dagar.

KA har varit ute och tittat på den gjutna plattan idag och det ser bra ut. Grundföretaget har ett rykte att göra bra arbeten men det känns inte bra när saker inte går till som de borde. Och det är rätt meningslöst att betala dyra pengar för en KA om man ändå bara skall lita på entreprenörens egenkontroll. Vi har mailat Ekeforshus och berättat om det inträffade och att vi hoppas att det  fungerar bättre i fortsättningen att KA får göra de kontroller som ingår i kontrollplanen.

Nu håller vi bara tummarna för att vädergudarna är med oss och att allt går bra vid husleveransen i övermorgon.

Plattan klar och ställningarna på plats