Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Kostnad för utstakning och kontrollmätning

12 november 2013

Lägre kostnad för kontrollbevis

När vi beräknade kostnaden för utstakning och kontrollmätning använde vi oss av de uppgifter som fanns på kommunens hemsida. Kostnaden skulle totalt för utstakning av hus och garage samt lägeskontroll gå på sammanlagt 18 130 beräknat på följande kostnader:

Utstakning huvudbyggnad                      8010
Utstakning två extra hörn (vinkelhus)      900
Utstakning garage                                    3120
Lägeskontroll                                           4180
Kontroll två extra hörn                             120
Lägeskontroll garage                                1200

Vår bygghandläggare hänvisade oss också till kommunens enhet för utstakning men när vi ringde dem visade det sig att de hade så mycket att göra att de inte hade tid att sköta utstakningen. Vi blev hänvisade att kontakta något privat företag "som kommunen godkände". Det fanns inte någon lista på godkända företag utan vi skulle föreslå ett företag och då skulle kommunen säga ja eller nej till att vi kunde anlita detta företag.  

Ekerforshus och Villagrunder tipsade oss om Nacka utstakning och kontakterna med dem fungerade mycket smidigt. Vi har nu fått kontrollbeviset efter inmätningen samt ett faktura som är på sammanlagt 10 400 (finutstakning 5 360, lägeskontroll 2960 plus moms 2080). Det blev således
7 730 kronor billigare än om kommunen skött det hela. Planerar ni att bygga kan det således vara ide att kolla om kommunen godkänner att något företag sköter utstakning och kontroll och vad ni kan få för kostnad för det.