Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Nu händer det saker

23 februari 2014

Ett tag kändes det som att bygget gick väldigt sakta och vi låg efter tidplanen men nu har det tagit fart. Det är nog så att vissa saker tar lång tid (som till exempel att spika ryggåstaket) men annat går snabbt. Och det går ju inte att börja lägga golv förrän plattan har torkat ordentlig och värmen på plattan kan man inte sätta på förrän taket är färdigisolerat.

Vi tittade till bygget igår och då vara målaren klar med tapetseringen förutom en liten bit i köket. Byggkillarna höll på att lägga golvet  och räknade med att bli klara med det under dagen. Köket var levererat och överskåpen monterade och täckta med plast men underskåpen är bara provisoriskt ditställda då man först måste lägga klinker vid matlagningsdelen.

Tapetseringen så bra ut i de rum vi kunde gå in och titta i men tyvärr har målaren haft lite för bråttom. Vi har som tillval platsmålade snickerier vilket innebär att lister och dörrfoder borde ha monterats och målats innan man tapetserade. Nu har vi mailat husföretaget och målaren med frågeställningen hur de tänker lösa detta. Ibland tapetserar man först och spikar upp färdigmålade lister och dörrfoder efteråt men vi tycker inte det är snyggt. Det är en helt annan känsla av kvalitet när det finns snygga geringar på dörrfodren och man slipper se spikskallarna.

Ett par lägesbilder:

Bara en liten bit tapet saknas i köket, annars är tapetseringen klar


Golvläggningen beräknas bli klar under dagen. Det går snabbt när de arbetar.

Köket levererat men klinker skall läggas innan man kan montera klart.