Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Priserna går upp – och ned

2 mars 2014.


Nu har vi beställt våra vitvaror. Vi började förbereda beställningen redan i somras genom att kolla igenom bäst i test och fundera på vilka funktioner som är viktiga för oss. I januari hade vi fått ihop en lista med beteckningar på vitvaror vi var intresserade av. När vi kollade priser fann vi att Trettio och Gränsbygden var billigast på det vi vill ha. Vi mailade båda företagen för att höra om det gick att få någon rabatt om man beställde alla vitvaror från dem men båda svarade att de redan hade så låga priser att det inte fanns utrymme för ytterligare rabatter.

 

Från Trettio fick vi en offert som stämde med de priser de har på nätet. Från Gränsbygden fick vi ett mail där det stod ”Kolla det här” och så var det en lista där en del vitvarunummer var utbytta och slutpriset betydligt högre än på de varor vi hade tittat på. Det fanns inte någon specifikation vad de olika varorna kostade och inte någon förklaring till byten så vi sände ett nytt mail och väntade oss någon förklaring men det kom bara ett luddigt svar som vi inte blev klokare på och fortfarande inte någon uppgift om pris för respektive produkt. När vi tittade på nätet kunde vi se att hällen de föreslog var några tusen kronor dyrare och kyl och frys som de föreslog stod som kampanjvaror men det fanns inte någon prisuppgift på dessa. Vad det var för slags kampanj verkar oklart då priset totalt sett blev högre och produkterna inte verkade ha några bättre funktioner än våra ursprungliga val.

 

Vi bestämde oss för att köpa vitvarorna från Trettio men de hade bara direktleveranser så vi behövde vänta med beställningen. I februari såg vi att priserna ökat något. Denna vecka kom så en kampanj från Media Mark där man skulle få halva priset på billigaste varan om man köpte två vitvaror. Vi såg då att Trettio sänkte priset på några av sina varor. Till helgen kom Elgiganten ut med ett erbjudande om 22 % på alla vitvaror. Det visade sig att de hade nästan alla varor vi planerat att köpa. Någon kunde vi byta ut mot en likvärdig och totalpriset blev cirka 5 000 kronor billigare än vad vi räknat med så det blev Elgiganten som fick vår beställning. De kommer först att leverera häll, ugn och fläkt då elektrikern behöver installera dem. Sedan kommer resten av varorna kort innan vi flyttar in. Vi kommer också att se till att ha installerat ett larm tills vitvarorna kommer.