Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Snart dags för inflyttning

13 april 2014.

Så är då kontrollbesiktningen avklarad och det är bara två veckor tills vi skall flytta in. Vi bara längtar.
Det var ett tag sedan jag skrev något i bloggen, det känns som att det inte funnits så mycket att skriva om och inte heller några bra bilder att lägga in.
När man precis hade tapetserat huset och lagt in trägolvet såg allt väldigt prydligt ut men det dröjde inte länge förrän de golvpappskyddade golven var fulla med redskap och stegar samt en massa svarta plastsäckar med bitar från lister och sladdar. Halvkaklade badrum och ett kök täckt med plast blev inte några kul bilder. Det var först de allra sista dagarna före kontrollbesiktningen som det mer började kännas se ut som ett hem men vid kontrollbesiktningen var det fortfarande bara byggstädat, ingen finstädning så fortfarande ger bilderna inte riktigt rättvisa av huset.
Vi är jättenöjda med allt utom lilla badrummet. Inget fel med jobbet men det är för trångt mellan toalettstol och badrumskommoden. Vår badrumskommod är visserligen 1 meter bred men det är inte på den ledden det är trångt utan när man står framför kommoden har man toalettstolen nästan vid knäna. Funderar du på att bygga samma hus så be antingen Ekerforshus att de byter plats på fönster och toalettstol eller så får du välja ett väldigt litet tvättställ. Vi hade gjort en mall för hur vi skulle ha badrumsmöblerna i stora badrummet men tyvärr inte för lilla badrummet. Hade vi gjort det hade vi kanske upptäckt att fönstret borde byta plats med toalettstolen. Konstigt att inte arkitekten tänkt det för annars är det ett välplanerat hus. Vi har ändrat en del i ritningen men inte till den del som gäller sovrum och badrum utan det är främst köket samt delvis vardagsrummet som vi valt en annan planering för.
Vi är inte helt säkra på att vi valt rätt placering för lamputtag i ryggåstaket. Det är jättesvårt att bestämma var man skall ha dem utifrån en ritning. Helst skulle man vilja få ställa in möblerna och sedan peka upp i taket att där vill vi ha lamporna men då är det ju för sent. Det skall bli spännande att se när möblerna är på plats.
Jobbet i huset håller bra kvalitet enligt både KA och besiktningsmannen. Vi hade en besiktningsman från Garbo som heter Kenny Carlsson från Abeloc. Vi är verkligen nöjda med honom. Han var noggrann och såg saker vi aldrig skulle ha upptäckt själva. Ekerforshus representant och vår KA sade också att Kenny brukar vara noga och det känns tryggt för oss. De fel man hittade var egentligen bara småfel samt att det var några saker de inte var klara med i tvättstugan och garaget. Det skall åtgärdas under veckan som kommer.
Nu har vi fullt upp med att packa inför flytten samt alla småprylar som skall köpas till huset såsom brevlåda, källsortering, hussiffror, kroklister, några lamellgardiner och lite inredning till köksskåpen. Vattenmätare och pump är installerad, vatten el och avlopp fungerar som det skall. Det känns härligt att det snart är dags för flytt.