Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Variant av Ekerforshus Ekonomen 142

Inflyttade

2014-06-03

Nu är det drygt en månad sedan vi flyttade in. Det har varit en galet intensiv månad och det har tagit längre tid att komma i ordning än vad vi räknat med. Vi flyttade från ett hus med gott om förvaring (många garderober, ett hobbyrum med massor av fasta skåp och lådhurtsar, plats för flera bokhyllor och en stor vind) till ett lika stort hus fast i ett plan där vi valt bort fasta garderober och har en öppen planlösning. Vi hade med oss några Elftastativ till sovrummet där vi skall ha en skjutdörrsgarderob samt till ett klädrum men inte tillräckligt. Det går inte att köpa på sig så mycket före flytten för det var tillräckligt att flytta ändå. Nu har K-Rauta haft 30 % på Elfa så vi har köpt på oss mer förvaring och väntar på skjutdörrarna. Till hallen (för mössor, vantar och liknande) blev det Ikeas grunda förvaring Algot på väggskenor (Elfas blev lite för djup då ju även takskenan bygger en del).

Det är många småsaker som tar längre tid än vad man kanske tänker på vid en flytt. Vi har köpt en hel del platta paket som skall monteras. Grannen som flyttade in en vecka före oss säger att han får allergiska utslag när han sett ett platt paket från Ikea så uppenbarligen är det fler än vi som ägnat mycket tid åt att skruva och montera. Bara en sådan sak som att sätta upp taklamporna tog tid för vi fick lov att byta ut alla kontakter då det är jordade kontakter överallt i nya huset. När man skall sätta upp något är det också en del småprylar som man behöver åka och köpa. Ibland kan det vara något man tycker är en basvara men så är det slut i affären och man får leta vidare. Det har också blivit många vänder till återvinningsstationen med allt packmaterial och även en massa överblivit från bygget. Jag undrar hur många kilo spik jag plockat i gruset utanför vårt hus, inte bara snedspikade och tappade utan det verkar även ha varit en massa gamla spikar med i grusmaterialet (även fimpar, snus, träbitar och annat). Nu ser det i alla fall bra ut.

Vi skänker en tacksam tanke till våra byggjobbare som ordnade med ett liten extraförvaring ovanför tvättstugan där det egentligen bara skall vara inspektionsutrymme. De lade isoleringen så att det blev en liten förvaring för julpynt och annat som man inte använder så ofta. Det vi själva fick lov att göra var att spika dit golv men nu är det ett torrt och rent förvaringsutrymme som egentligen inte skulle ha funnits enligt originalritningen.

Som helhet är vi jättenöjda. Köket med stora arbetsytor är toppen. Här kan man stå flera tillsammans och laga mat utan att trängas. Skafferiskåpet med utdragsbackar är en favorit. Och matbordet går att förlänga åt båda håll så att man kan sitta 14 personer.



Badrummen tycker vi också blev bra. Det lär ju dröja innan man byter kakel så det känns viktigt. Vi har just nu en dialog med plattsättarfirman om fakturan för tilläggsarbetena då de tagit betalt för annan fogfärg som vi inte fått info om i förväg. Återkommer om detta när vi fått besked om slutkostnad. Däremot var det till exempel inte särskilt dyrt med sättning av kakelsticksen i köket som verkar vara betydligt krångligare att sätta än vanligt kakel.


Stora badrummet (svårt ta bra bild utan vidvinkel)

Mosaiken på kortväggen i lilla badrummet har en  härlig färg och vi har köpt till tillbehör som matchar (till och med duschskrapa hittade vi i turkos). Spegeln kommer från Ikea och den har vi monterat på en ram och satt en vitlaserad ekplanka med infällda spottar över.